“Er zijn veel methodes, weinig principes, methodes kunnen wijzigen,
principes doen dat nooit.”

Binnen de wereld van fitness, training en voeding raken veel mensen het overzicht volledig kwijt. Hierom gebruik ik vaak de bovenstaande woorden aangezien het nauw aansluit bij het principe omtrent voeding en training. Als je het doorhebt dat het om de principes gaat dan creëer je overzicht.

Voeding Principes vs methodes
Diverse methodes zijn zo op te noemen, namelijk: Vegan, Paleo, Koolhydraatarm, Vasten en ga zo maar door met methodes om vet te verliezen. De principes binnen de zojuist opgesomde methodes zorgen voor een minimale keuze binnen jouw voeding. Alle zojuist genoemde methodes hebben diverse toepasbare werkingen. Als je echter gaat kijken naar hoog of laag in koolhydraten zitten dat je bij beide varianten vetmassa prima
kunt verliezen. Het gaat er dus om welke variant jij in dit voorbeeld kunt volhouden. Of beter gezegd, want volhouden is niet het juiste woord in mijn optiek, je eigen maken.

Training principes vs methodes
Ook binnen het spectrum van trainen zijn er diverse methodes, zoals: super set, drop set, pyramide training, bodyweight of enkel trainen met dumbells. Binnen deze methodes geldt voor elke methode dat jij je lichaam moet uitdagen. Dit wil zeggen er moet progressie plaatsvinden middels herhalingen en of het gewicht te verhogen. Alle zojuist genoemde methodes zijn vormen om verbetering te realiseren. Wil je verbetering realiseren dien je facetten zoals gewicht, herhalingen, tempo of rust tijden te wijzigen om je lichaam de juiste prikkel te geven.

Dus?
Wat ik jou nu wil duidelijk maken is het feit dat jij je niet moet hechten aan enkel één methode. Wat werkt voor cliënt A werkt niet altijd voor cliënt B. Tijdens mijn coaching neem ik ook altijd de tijd om te ontdekken hoe desbetreffend lichaam reageert. Het gaat om het principe, het principe die van jou is. Werken volgens je eigen principe is het creëren van een natuurlijke leefstijl die jij je eigen gemaakt hebt. Dit gaat resulteren in duidelijkheid en geeft je overzicht. Kortom, resultaat.

Ik sta voor je klaar
Succes!