Je lichaam heeft 2 vormen van brandstof, namelijk: Glycogeen en Ketonen. Een geweldige ontdekking vind ik het. Het is geen hogere wiskunde, het is eerlijk en reëel. Ik ga jou kort maar krachtig vertellen waarom dit zo geweldig is. Na ruim een jaar testen en ook verschillende testpersonen mogen gebruiken stop ik hier niet mee. Het is geweldig mensen te kunnen helpen op een laagdrempelige manier naar energie, focus, gezondheid en verliezen van vet en buikomvang! Eerst een informatief stukje tekst om jou in korte tijd duidelijkheid te geven.

We hadden het over 2 soorten brandstof waaronder glycogeen. Glycogeen komt voort uit de koolhydraten die wij eten waarnaar het vervolgens opgeslagen wordt in de spieren en lever. Hier vormt het een energie voorraad die wordt gebruikt wanneer je lichaam dit nodig heeft. Kortom, de motor van je lichaam. Voordat ik hierop door wil gaan is het belangrijk om eerst helder te hebben wat een andere stof is, namelijk glucose. Ook wel bloedsuiker genoemd. Nu wordt het interessant (onthoud “bloedsuiker”) want glucose is de makkelijkste brandstof voor het lichaam. Alle koolhydraten die je eet worden bij vertering in kleine deeltjes afgebroken en in het bloed opgenomen als glucose. Je lichaam gebruikt het vervolgens direct, of slaat het op voor later wanneer het brandstof nodig is. Glycogeen is op haar beurt belangrijk bij dit proces van opslaan van de brandstof.

Wanneer je glycogeen voorraad op is zal je lichaam automatisch overgaan op een andere brandstof. Dit wordt voornamelijk uit je vetten gehaald en omgezet in energie. Lees het nog eens. Voornamelijk uit vetten en gebruikt als energie? Ja! Vervolgens is het goed om te weten hoeveel gram je van de macro’s binnen krijgt wil je bijvoorbeeld spieropbouw creëren. Hier ga ik nu even niet verder op in maar kun je mij altijd naar vragen.

Energie uit voornamelijk vetten is een grote, duurzame, schone en goede brandstof. Vergelijk het met de Benzine en de Super Benzine van de SHELL. De Super Benzine gaat langer mee, beter voor de motor van je voertuig en zorgt ook nog eens voor een schonere motor ten opzichte van de normale Benzine. Wat gebeurt er als je lichaam energie uit vetten haalt? Op dat moment komen er Ketonen vrij en noemen we dit “Ketose”, een natuurlijk proces. Dit proces wordt pas geactiveerd als jij je calorie-inname beperkt en koolhydraatarm gaat eten. Iets wat in mijn ogen te moeilijk is om als leefstijl te hanteren. in onze samenleving worden we continu blootgesteld aan koolhydraten waardoor jij dus elk moment van de dag de strijd hiermee aan moet gaan. Dit gaan we niet doen want dat gaat ten koste van het mentale. Terug naar de “Ketose”. Dit is een natuurlijk proces, als baby ben je in Ketose echter door onze manier van leven blokkeren we dit en gaan we over naar energie uit glycose. We willen echter allemaal de beste energie hebben toch? Dan moeten we ons lichaam helpen naar de brandstof genaamd Ketonen.

Hoe doe je dit en wat levert het je dan op? Middels het toedienen Exogene Ketonen (Ketonen in poedervorm) in de ochtend en je ontbijt uit te stellen tot je trek hebt zorg jij ervoor dat je lichaam overgaat op energie uit vetverbranding. Dit is al een simpelere uitleg dan de theorie van hierboven toch? Zo easy is het! Vervolgens zorg jij dat je over de dag voldoende drinkt, groente eet, beweegt en slaap de nodige prioriteit geeft. Dit alles bij elkaar heeft positieve effecten als: Minder honger, minder zin in zoetigheid, energiek gevoel, focus, afname van vetreserves en ontstekingen en huid verbetering. Het heeft dus veel voordelen. Een Ketogeen dieet is moeilijk en heeft nadelen. Help je lichaam en dus jezelf en gebruik Exogene Ketonen. Benieuwd? Check het direct en neem contact met mij op.

Ik help, na vele anderen, ook jou graag!